Mini-kursus læringsstrategier
Om lektion

Lær sammen med andre

Få en studiemakker eller studiegruppe. At læse sammen med andre giver rigtig mange fordele. Her kommer de fire vigtigste:

  1. Når du har en studiemakker/gruppe sidder ikke alene med stoffet og føler dig dum, når du ikke forstår det. Du kan tale med de andre om begreberne og finde ud af at de også synes at det er svært. Det gør det nemmere at bede om hjælp udefra, når flere oplever den samme udfordring.
  1. I kan hjælpe hinanden med at forstå begreberne og metoderne. Det du ikke forstår, er der måske en anden der har forstået. Og du ved måske noget som en anden ikke har fanget endnu. Ved at tale om begreberne hjælper I jer selv og hinanden med at forstå stoffet meget hurtigere end hvis du sad alene med det.
  1. Når du har en studiegruppe eller studiemakker er du forpligtet til at møde op og arbejde på at forstå emnet. Det gør det sværere at lave overspringshandlinger og udskyde arbejdet. I studiegruppen hjælper I hinanden med at holde fokus og komme i gang.
  1. Det er meget sjovere at lære sammen. At lærer sammen med andre er ofte sjovere og man kan hygge sig undervejs. Man kan fejre når noget går godt og støtte hinanden når det er svært.  Det holder motivationen oppe.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.